Bitcoin verslaat goud en zilver als USD is verpletterend: Robert Kiyosaki

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:Bitcoin

Beroemde belegger in onroerend goed, Bitcoin, zilver en goud, Robert Kiyosaki, is naar Twitter gegaan om de Amerikaanse dollar opnieuw te slaan en de gemeenschap eraan te herinneren dat Bitcoin op dit moment andere veilige haven activa aan het verslaan is.

„Bitcoin boom die goud en zilver verslaat“

De auteur van het boek over financiële geletterdheid, genaamd „Rich Dad, Poor Dad“, Kiyosaki, zegt dat tijdens de Bitcoin-boom die de wereld dit jaar in Q3-Q4 heeft meegemaakt, Bitcoin sneller groeit dan andere inflatie-hedge activa – goud en zilver.

Het verhaal dat hij aan het begin van het jaar regelmatig op Twitter deelde, voortzettend, heeft de ondernemer en non-fictieschrijver Kiyosaki in zijn tweet opnieuw gezegd dat de USD stervende is als gevolg van de belangrijkste factoren.

Dat zijn de Chinese pandemie, de lockdown die volgde en de economische stimuleringsmaatregelen waarmee de Amerikaanse regering reageerde, door meer dan $6 trl USD te drukken voor reddingsoperaties en in stimuleringscheques voor de Amerikaanse bevolking die meer banen verloor dan tijdens de Grote Depressie in 1929-1930.

Bitcoin rolt terug onder $16.000

Op 21 oktober slaagde het vlaggenschip van de munt erin de 12.000 dollar aan weerstand te overwinnen en sindsdien is de groei ervan versneld.

De 14.000 dollar werd op 4 november stevig overschreden, volgens de gegevens die CoinMarketCap heeft gedeeld. Een week later handelde BTC al boven de $15.000.

Op 12 november brak Bitcoin Future boven het $16.000 niveau en kwam nooit zo dicht bij de ATH van 2017 van bijna $20.000. Echter, na het bereiken van de $16.400 zone, keerde BTC terug en nam een stap terug onder $16.000.

In de perstijd zit de grootste digitale valuta ter wereld op 15.871 dollar, volgens CoinMarketCap.