Bitcoin (BTC) Futures Handelsvolume in een staat van constante afname

  • Beitrags-Autor:
  • Beitrags-Kategorie:Bitcoin

Snelle opname:

  • Het dagelijkse handelsvolume van de Bitcoin-futures neemt voortdurend af.
  • Een reden voor de daling zou het zomerseizoen op het noordelijk halfrond kunnen zijn, waardoor handelaars andere activiteiten kunnen ontplooien dan handelen.
  • Bitcoin vecht opnieuw om niveaus boven de $9.100 te behouden.

Het dagelijkse handelsvolume van Bitcoin (BTC) futures op alle derivatenplatforms is de afgelopen maanden gedaald. Dit feit werd benadrukt door het team van Unfolded via de volgende tweet.

Zomerseizoen Heeft traditioneel een laag Bitcoin-handelsvolume

De afnemende staat van het dagelijkse handelsvolume van Bitcoin futures kan worden gekoppeld aan de activiteiten rond de zomervakantie op het noordelijk halfrond. In deze regio van de wereld wordt het zomerseizoen ervaren tussen de maanden maart en eind oktober of begin november en zit het vol met buitenactiviteiten ondanks de verspreiding van COVID19.

Dit patroon werd benadrukt in een rapport eerder deze maand door het team van Crypterium Analytics dat uitlegt dat hetzelfde geldt voor de traditionele beurzen.

Het zomerseizoen is altijd een slecht moment geweest voor de handel. En dit geldt zowel voor de cryptocurrency als voor de traditionele financiële markten.

En hoewel de media zegt dat de belangstelling voor BTC toeneemt, is het deels fictie. Dit alles vanwege het feit dat de markt zeer weinig liquiditeit heeft en het aantal spelers.

Bitcoin Worstelen om $9.100 te behouden

Het lage handelsvolume is ook de reden dat het Bitcoin ontbreekt aan volatiliteit. In een eerdere analyse was ontdekt dat $8.900 het prijsniveau van de Bitcoin was om dit weekend te bekijken. Dit was gebaseerd op het feit dat de koers van de Bitcoin onder het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde lag en leek erop dat de steunzones van respectievelijk $8.900 en $8.600 opnieuw zouden worden bezocht.

Als we echter kijken naar de 6 uur durende Bitcoin-grafiek, lijkt zich een dalende wig te vormen met als lager doel de eerder genoemde $8.900.

Als de vallende wig uitgespeeld wordt, zou de Bitcoin een bounce kunnen ervaren op het genoemde $8.900-niveau of zelfs eerder. Het is echter hoogst onwaarschijnlijk dat een Bitcoin bounce rond dit niveau zich zou vertalen in een duwtje in de richting van $10.000. Daarom zou de Bitcoin nog een paar weken kunnen blijven schommelen tussen de $9.300 tot $8.800 prijsniveaus.